Samoća

Vi ste sami.

Nema načina da drugoj osobi prenesete svoje doživljaje niti da razumijete doživljaje drugih. Vaši doživljaji proizvod su vas, doživljaji drugih su njihov proizvod i vi nikada nećete znati kako drugi doživljavaju svijet. 

 

U suštini, nitko ne može doživjeti i razumjeti na vaš način, i koliko god se trudili prenijeti svoje doživljaje, osjećaje i razumijevanje- nitko vas ne može u potpunosti razumijeti. No, ono što možete dijeliti s drugom osobom je čarolija kontakta. Možete podijeliti trenutak međusobnog doživljavanja i  pronalaziti riječi koje nose značenje za oboje, oko kojih se slažete da su značajne za oboje. Bez stvarne mogućnosti da doživite što ta riječ zaista znači za drugu osobu.   

A je li to i bitno?

Razumijevanjem egzistencijalne samoće vraćate pažnju na sebe i važno je da prihvaćate, istražujete i volite sebe te birate načine doživljavanja svijeta tako da živite dobro. Iz ljubavi prema drugoj osobi uz razmijevanje da je i ona sama, važno je samo da i njoj njeni izbori doprinose. 

I to je sve. Da razvijate svoje razumijevanje svijeta tako da živite dobro i uživate u čarolijama kontakata zajedno, a sami.