Savjetovanje

Ma koliko bilo izazovno istraživati nepoznato, još je izazovnije propitivati poznato. (Kaspar)

Život nas ponekad na vrlo mudre i kreativne načine „zaustavi” i prisili da preispitamo svoje izbore, vrijednosti, vjerovanja, da promotrimo svoj život, ponašanja koja činimo i kvalitetu odnosa koje imamo. U tim zbunjujućim trenucima, koji su ključni kako bi se ponovno stvorili: razvili, naučili, redefinirali, posložili odnose na drugačiji način (kako s osobama, tako i s poslovnim i drugim sustavima), često zapnemo u neugodi i suženoj percepciji samih sebe i svijeta. Umjesto procesa znatiželjnog samootkrivanja i/ili samostvaranja, završimo u čarobnom krugu iscrpnog promišljanja i djelovanja usmjerenog ka izbjegavanju neugodnih osjećaja.

Savjetovanje je stvaranje sigurnog i ugodnog prostora unutar i izvan sebe, u kojem možemo odmoriti i pronaći sposobnosti, znanja, osjećaje i nesvjesne snage- koje smo i zaboravili da imamo, i koristiti ih kako bi bili i činili kreativnu promjenu u životu.

Savjetovanje je odnos u kojem su najmanje dvije osobe fokusirane na proces razvoja u smjeru željene promjene- željenog ishoda.

Kad god osjetimo potrebu za intenzivnijm i drugačijim pogledom na trenutnu životnu situaciju, razumjevanjem i prihvaćanjem, za novim idejama i „mentalnim osvježenjem”, za otkrivanjem svojih unutarnjih snaga, za unutarnjim odmorom… možemo izabrati savjetovanje.